In  Week1

Mee Blèren met Adele. Hoe rock je Karaoke?

By Roos @ Team Unicorn | september 7, 2017

Team Unicorn Karaoke

Hier lees je de beste tips hoe je jouw vrienden kan ownen met KARAOKE

Nu zijn we helaas niet allemaal geboren met een gouden keeltje… miaauw. Tjilp, tjilp. Wel jammer hoor, doe mij maar een beetje Beyonce met een vleugje Ed Sheeran. Zorgeloos mee blèren terwijl je vrienden je met open mond aanstaren… #goals #dreams #possibleshit.

Maar goed nu even eerlijk…

Ken je die scene van een paar meiden in een open cabrio die meerstemming meezingen met de Backstreet Boys? Was het maar zo een feest. Prik de ballonnen maar leeg. Maar: niet getreurd! In dit artikel lees je een paar trucs waarmee je jouw karaoke skills kan verbeteren (of maskeren).

team unicorn karaoke discoballs

Stap 1: Beetje Stretchen

Jouw keeltje is na een hele dag business jargon helemaal niet gewend aan de vrolijke tunes van je favoriete karaoke bar. De sleutel is: opwarmen. Uiteraard doe je dat met een partij bier en een aantal tequila shots. Cheers! Maar ook het zingen van een aantal oeeeee’s en aaaaa’s doet wonderen voor je stembanden. Zo voorkom je geen blessures maar wel een haperende poging naar de eerste paar regels van Oops.. I did it again. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen.

team unicorn karaoke tequila

En dan:

Tip 2 Rechtop Staan

Borstjes vooruit, lipjes getuit! Als je rechtop staat blaas je de noten er veel beter uit dan dat je als een zielig hoopje ellende op het podium wegkwijnt. Krom staan werkt niet lekker voor de doorstroom van je adem. En die adem heb je hard nodig voor het uitpersen van de juiste klanken. Lekker blijven puffen.

Geen enkele karaoke ster kan zonder….

Tip 3 Een Beetje Inlevingsvermogen

Als je het publiek heel erg laat meegenieten van de boodschap van jouw karaoke nummer, valt het echt niet meer op dat je er de helft van de noten naast zit. Heftige armbewegingen, dramatisch hoofdschudden, vrolijke hupjes en enthousiaste sprongen maakt je performance een hit. Het is net als ware je een illusionist: leid je fans af van wat er eigenlijk echt gebeurt. Niemand heeft door dat je die uithaal van Celine Dion niet haalde. Iedereen juicht voor jouw versie van de dramatische scene van My heart will go on

team unicorn karaoke zingen

Tip 4 Samen is Beter dan Alleen

En dan kies je natuurlijk een vriend(in) met de beste track record in karaoke. Het schijnt heel moeilijk te zijn om vals te zingen wanneer je buddy de juiste noten produceert. Een gevalletje afkijken of meeliften, take your pick

Heel belangrijk:

Tip 5 Don’t be a pussy (only if you can be a lucky cat)

Een gouden tip: gewoon schijt hebben. Je bent niet de winnaar van The Voice 2017. Je bent niet een onontdekte Youtube ster. Je bent zeker niet de volgende Ariane Grande. BOEIEND.

Last but zeker not least…

Tip 7 Training

Het is net als een sixpack kweken – dat kost serieus tijd en discipline. Je stembanden zijn ook maar spieren… dus met andere woorden: die kan je trainen. Lekker droogtrainen, even doorzetten. En flops flops waar kan je het beste trainen? Hier heb je GEEN FitForFree ledenpas voor nodig, hier heb je geen yoga abonnement voor hoeven afsluiten. Dus, waar? Gewoon in your favorite karaokebar.

Team Unicorn’s favorite?

De magistrale Chin Chin Club. Deze nu al legendarische tent gaat op 8 september eindelijk open! Je kan hier eten, drinken, dansen, spelletjes spelen en… uh…. tromgeroffel… KARAOKE ZINGEN. Wat willen we nog meer? Er staat een boom midden in de club, er zijn 3 barren, je kan privé karaoke kamertjes huren, en tussendoor ook nog genieten van superchille spicy steak tartaar.

KARAOKE-AWAY!