In  NEWS,  Week1

Druk zijn is een ding.

By Roos @ Team Unicorn | juli 12, 2018

Team Unicorn Life Hack: niet zo druk zijn.

Druk zijn is een ding.

Team Unicorn Life Hack: dit is hem. In dit artikel een kijkje in de niet-zo-drukke keuken van het niet-druk zijn.

Een afspraakje om 19.00 ’s avonds, thuis eten bij een voormalige studievriendin. “Hey schat, je ziet er fantastisch uit. Je vakantie zag er zóó heerlijk uit op je stories! Heb je genoten?” En wat ziet je kleurtje er eigenlijk een stuk anders uit in het echt… denk je erbij. Al die perfecte plaatjes met ‘new-york’ filtertjes en hoge contrasten: dat wil wel voor een fab life. Het antwoord wat je tegenwoordig altijd krijgt is: “Het gaat goed. Drukdrukdruk. Lekker druk op werk en veel dingen te doen, weet je wel.” Wat is dat, lekker druk?

Lekker druk? Liever lekker rustig. 

Ik ben liever lekker rustig dan lekker druk. Het reguliere antwoord gaat overigens ook altijd over werk. Druk zijn is echt een ding hoor. Het is een standaard antwoord dat wordt geassocieerd met succes. En het zijn van succesvol is sowieso een ding dat millenials graag willen zijn.

Maar wat wil je ook?

We zijn continue in aanraking met de bezigheden van anderen. Voor je het weet begin je aan jezelf te twijfelen. En als dat nog niet eens bewust gebeurt, worden we onbewust in het druk-zijn gesleurd. Als je het niet druk hebt? Wat heb je dan voor een leven? Ik betrap mezelf er écht dagelijks op: als iemand mij vraagt hoe het gaat, dan zeg ik bijna altijd dat ik het “lekker druk” heb. En dan moet ik later heel hard om mezelf lachen.

team-unicorn-life-hack-druk

‘Een beetje gestrest…’

Druk zijn is echt een ding. We houden onszelf continue bezig met zaken. Zij het niet die van onszelf, dan wel die van anderen. We worden geacht 40 uur te werken per week minimum. Want het hebben van een stressvol leven, dat is weliswaar nog interessanter om aan je vrienden te vertellen. “Een beetje gestresst” is ook een hot item. Dan heb je vast een mega belangrijke baan. Haha. Eerlijk? Als je gestrest bent dan kan je niet zo goed om gaan met prioriteitenlijstjes. Ga jezelf niet onmisbaar maken, joh. Dat is helemaal niet handig.

Lekker sharen op social. 

Naast ons mega drukke werkleven, hebben we ook een 24/7 online leven. Lekker sharen. We zijn constant op de hoogte van de activiteiten van onze omgeving. Pieter staat nu op een afterwork borrel bij De Waterkant, en Esmee pakt haar koffer in om naar Bali te vertrekken. Maar wacht, dit is toch ook SUPER belangrijk om te weten? Wat nou als je hebt gemist dat je collega zijn hond ging uitlaten om 9 uur ‘s avonds? My god, give me a break! Ik doe er zelf aan mee maar soms wil ik heel graag uit tunen.

Wat heb je nou écht te doen op 1 dag? Schrijf dat eens op en kijk hoeveel tijd je overhoudt voor het niet-druk zijn. Team Unicorn Lifehack: fix een boekje waar je wat dingen in opschrijft. Volgens mij kunnen dat heel wat meer uren zijn dan dat we doen blijken. Lekker rustig zijn is net zo belangrijk als lekker druk. Geniet van een solo avond op de bank. Of gewoon 5 dagen achter elkaar, kan ook!

Wat is jouw lievelingskleur?

Probeer eens voor de grap niét over je werk te beginnen wanneer iemand je vraagt hoe het gaat. Wij snappen dat het even oefenen is. We zijn geneigd altijd over werk te beginnen wanneer iemand vraagt hoe het gaat. Wat wilde je worden toen je 7 jaar oud was? Ben je nog on-track? Wat is je lievelingskleur? Geniet je een beetje van de natuur? Wie inspireert je? Dan heb je misschien eens een ander gesprek dan the usual business!

Onze lievelingskleur is roze en onze fav outfit zijn onze eigen Team Unicorn t-shirts.

Get them now!

Joe! Dit was jouw Team Unicorn Life Hack.